Roland Garros
0

Federer: Samo moram ostati miran

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Švicarski teniser Roger Federer još je bliže osvajanju prvog naslova pobjednika u Roland Garrosu, jedinom Grand Slamu koji mu nedostaje.

Dakako, ove godine je najbliže dosad jer u turniru nema osobe koja ga je dosad uvijek pobjeđivala na pariškoj zemlji, nema Rafaela Nadala.

U četvrtfinalu je Švicarac, koji lovi 14. Grand Slam naslov u karijeri, po čemu bi se izjednačio s legendarnim Peteom Samprasom, pobijedio Francuza Gaela Monfilsa 7-6(6), 6-2, 6-4.

  • Moram ostati miran i koncentriran. To je sve. Znam da sam favorit u ostatku turnira i to je, vjerujte mi, pritisak. Ali dobro sam ga ponio protiv Monfilsa u meču koji nije bio jednostavan prije no što je počeo. Za mene se sve prilično pojednostavnilo nakon prvog seta - rekao je Federer.

U polufinalu će Federer igrati protiv Argentinca Juana Martina del Potra, petog igrača na svijetu. Dosad su njih dvojica igrali pet mečeva i Del Potro nikada nije niti set uzeo.

  • Sretan sam, ali sada je ispred mene najveći mogući ispit. Znam što mogu očekivati protiv Federera, znam i da sam sve mečeve dosad izgubio. Znam što moram raditi, ali pitanje je kako će izgledati taj meč. Borit ću se i to je to - rekao je Del Potro nakon pobjede u tri seta protiv Tommyja Robreda.