Najomiljeniji igrač navijača
0

Federer primio dvije nagrade ATP Toura

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Švicarac Roger Federer primio je danas u londonskoj O2 Areni, u kojoj se održava završni turnir osmorice najboljih tenisera svijeta, dvije nagrade ATP Toura, onu za fair-play koja nosi ime Stefana Edberga i onu za najomiljenijeg igrača u izboru navijača.

"Čarobnjak iz Basela" koji u Londonu lovi svoj šesti naslov na završnom turniru sezone, nagradu je primio iz ruku izvršnog direktora i predsjednika ATP Toura Adama Helfanta i direktora evropskog ogranka japanske elekrtoničke kompanije RICOH Javiera Diez-Aguirrea.

"Jedan od razloga zašto igram ovaj prekrasan sport su navijači, pa bi im se stoga želio zahvaliti na njihovoj kontinuiranoj podršci. To je zaista nevjerovatno i znači mi užasno puno. Također je zahvalno dobiti priznanje od igrača za predstavljanje fair-playa na terenu i izvan njega. Nagrada nosi ime Stefana Edberga, jednog od mojih idola iz djetinjstva, pa je stoga još posebnija", izjavio je Federer.

Nagradu za fair-play Federer je osvojio po sedmi put u osam godina, dok je miljenik navijača (ispred Đokovića i Nadala) ostao i devetu uzastopnu sezonu.