ATP Stockholm
0

Federer prejak za Ljubičića

Totalsport
Roger Federer  (Foto: AP)
Roger Federer (Foto: AP)
Švicarski teniser Roger Federer pobijedio je Ivana Ljubičića u polufinalu ATP turnira koji se uz nagradni fond od 600.000 eura igra na tvrdoj podlozi u Stockholmu.

Bilo je 7-6(5), 6-2 za prvog nositelja turnira. Ljubičić, koji je posljednji put Federeru uspio dobiti set davne 2005. godine na Masters Cupu u Šangaju, imao je priliku povesti 1-0 u setovima. Nakon što je favoritu oduzeo servis u trećem gemu, servirao je za set u desetom pri vodstvu 5-4. Servis ga nije služio kad mu je najviše trebao i Federer ga je uspio breaknuti.

U tie-breaku, kao i u drugom setu, dominirao je Federer. Nakon što nije uspio na svom servisu poravnati na 3-3, Ljubičić je izgubio oba preostala gema.

Hrvatski je teniser nastojao igrati agresivno i ne dopustiti Švicarcu da se razigra. Federer je, međutim, i iz defenzivnih položaja sjajno kontrirao.

Očigledno je hrvatski tenisač osjećao da je blizu iznenađenju. Nakon 11. gema prvog seta prilično je žestoko bacio reket, a nakon što je izgubio servis-gem za 4-2 vodstvo Švicarca u drugom setu loptu je bijesno, sasvim atipično za njega, napucao prema vrhu dvorane.

Nakon što je izgubio 13. od ukupno 16 te deseti uzastopni put  (sve nakon 2003.) u srazu s trećim tenisačem svijeta, Ljubičić Stockholm napušta bogatiji za 27.300 eura nagrade i 90 ATP bodova.

Federer, koji je upisao 51. pobjedu u godini te 729. ukupno u karijeri, u finalu će igrati protiv Nijemca Floriana Mayera.

 

ATP Stockholm, polufinale:

Federer (1) – Ljubičić (4) 7-6(5), 6-2

Mayer – Nieminen 4-6, 6-4, 7-6(3)