Iako mu je drag turnir
0

Federer otkazao nastup u Halleu

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Švicarski teniser Roger Federer otkazao je nastup na travnatom ATP turniru u Halleu koji se igra ove sedmice i na kojem je trebao imati status prvog nositelja.

"Vrlo sam razočaran što moram otkazati jedan od svojih najdražih turnira na ATP Touru, ali mom tijelu, posebno preponama, zaista je potreban odmor", objasnio je Federer razloge povlačenja s turnira koji je osvajao u pet navrata.

"Nakon razgovora sa svojim stožerom, osjetio sam da je nastup preveliki rizik uoči Wimbledona", dodao je Švicarac čijim je povlačenjem Čeh Tomaš Berdych preuzeo ulogu prvog nositelja.

Podsjećamo, Federer je u nedjelju poražen u finalu Roland Garrosa protiv Rafaela Nadala, a turnir u Hallu otkazao je dan kasnije. Ipak, s takvim raspletom ne može se pomiriti direktor Gerry Weber Opena Ralf Weber.

"Šokiran sam. Naši planovi u prošlih godinu dana gotovo isključivo su bili vezani uz Rogerovo pojavljivanje. A nikad nam nije dao naznake svojih zdravstvenih problema. Javno sam izrazio svoje razočarenje njegovom menadžmentu", poručio je Weber.