Pred početak Wimbledona
0

Federer: Đokovića mogu dobiti na bilo kojoj podlozi

Sarajevo-x.com
Švicarac Roger Federer spremno čeka početak Wimbledona, vjerujući da će na njemu savladati sve prepreke do pehara, a one, kako se očekuje, podrazumijevaju pobjede nad Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

Federer je u obraćanju medijima u Londonu naglasio da se na Roland Garrosu zapravo samo zagrijavao za sedmu titulu na Wimbledonu, kao i da zna nekoliko načina kako da pobjedi Đokovića.

Istovremeno, Švicarac je podijelio dosta komplimenata, ne samo igri Đokovića, već i Rafaela Nadala i Andyja Murraya, koje smatra najvećim favoritima.

"Ukoliko se sretnem sa Novakom, moći ću da ga ponovo pobjedim. To znam jer ga mogu dobiti na bilo kojoj podlozi. Pobjeđivao sam Đokovića u prošlosti. To što je on u sjajnoj formi i što je imao fenomenalan niz pobjeda ne znači da je nepobjediv. Tako sam razmišljao i pred naš meč u Parizu. Ovdje na Wimbledonu imam još veće samopouzdanje. Mislim da sam u još boljoj formi nego što je to bio slučaj na Roland Garrosu i očekujem lijep rezultat", rekao je Federer.

Švicarac je dodao i da su sva četvorica vodećih igrača na planeti dobri igrači na travi, iako po njemu Nadal još nije pokazao sve što zna na toj podlozi.

"Svi znamo koliko je Rafa odličan na šljaci, pa i na tvrdoj podlozi. Pokazat će i ovdje sve svoje kvalitete, baš kao i Murray. Mislim da je i Đoković oduvijek bio sjajan na travi, ali još ne i spektakularan. Ali uzimajući u obzir niz pobjeda koji je iza njega, imat će priliku za nove pobjede na Wimbledonu. Čini mi se da nikada nas četvorica nismo bili ujednačeniji na travi. Bit će vrhunskog tenisa, u to sam siguran", poručio je Federer.