Tenis
2

Federer: Neobično je igrati protiv Đokovića dvaput u četiri dana

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Srbijanac Novak Đoković i Švicarac Roger Federer nisu se sastajali cijelu sezonu na ATP Touru do subotnjeg polufinalnog meča na Masters 1000 turniru u Parizu, u kojem je Đoković slavio sa 4-6, 6-3, 6-2.

Federer će vrlo brzo dobiti šansu za revanš, jer će ista dvojica igrača već u utorak odigrati novi meč na ATP World Tour Finalsu u Londonu. Federer i Đoković će na završnom turniru osmorice najboljih igrati u B grupi, u kojoj su još Argentinac Juan Martin del Potro i Francuz Richard Gasquet.

Federer je u Parizu pobijedio Del Potra u četvrtfinalu, uzvrativši mu za poraz koji je od njega pretrpio prošle sedmice u finalu Basela.

"Stvarno je neobično igrati dvaput zaredom protiv istog igrača u četiri dana razmaka, ali to su izazovi kojima je sa uvijek radujem. Iza mene je nekoliko dobrih sedmica. Za mene je najvažnije da se što prije oporavim od dosta igranja u posljednje vrijeme. Možda će mi biti prednost što ću utorak imati dan odmora više od Đokovića, a možda i neće, jer on nije igrao Basel. Zato je najvažnije da se dobro odmorim i uhvatim dovoljno sna uoči meča u utorak.

Što se tiče Del Potra, nekada on mene pobijedi, nekada ja njega. Đoković me dobio u Parizu, možda će u utorak biti prilika za moju pobjedu. No, drugi je to turnir, drugi teren, drugi uvjeti. Treba se vrlo brzo prilagoditi. Volim takve izazove, ali to nije jednostavno", rekao je Federer.