Davis Cup
0

Federer: Namučio sam se protiv Machada

Totalsport
Roger Federer (Foto: Reuters)
Roger Federer (Foto: Reuters)
Nakon 2009. godine i meča protiv Italije napokon su švicarski teniski ljubitelji mogli uživati u igranju Rogera Federera za švicarsku Davis Cup reprezentaciju, koja igra u grupi 1 euro-afričke zone.

U Bernu, pred 8000 bučnih gledatelja, Federer je zaigrao, te pobijedio Ruija Machada sa 5-7, 7-3, 6-4, 6-2 čime je donio Švicarskoj vodstvo 2-0 nakon prvog dana protiv Portugala. Prije toga je Stanislas Wawrinka u dvorani pobijedio Frederica Gila u tri seta.

"Najbitnije od svega je to da imamo vodstvo od 2-0 i samo nam još jedna pobjeda nedostaje za prolaz dalje", rekao je Federer.

Inače, pobjednik tog meča osigurat će kvalifikacijski meč za Svjetsku grupu protiv jedne od reprezentacija poraženih u 1. kolu. Federer je, pak, prije ovog nastupa u Bernu odigrao 49 mečeva u Davis Cupu (pojedinačno i parovi), te dobio 38.

Ovom prilikom je, pak, morao prilično raditi ne bi li slomio daleko slabijeg od sebe Machada, inače specijalista za zemljanu podlogu.

"Na treningu mi je sve izgledalo odlično, no kada je došao meč našao sam se na sto muka. Stvarno je bilo komplikovano. Teško sam kontrolirao loptu i namučio sam se ne bi li došao do pobjede. No, ponavljam, na kraju dana je jedino bitno da imamo dva boda."