Tenis
0

Federer: Najvažnije da i dalje uživam u svemu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U nedjelju bi se opet mogla ispisivati teniska povijest, a glavni autor svega bi mogao biti švicarski tenisač Roger Federer. Slijedi mu novo finale Wimbledona.

Na središnjem terenu će zaigrati Roger Federer i Andy Roddick. Prvi će igrati sedmi finale u Wimbledonu, te će loviti šesti naslov pobjednika, dok će Roddick igrati treći put u finalu ovog turnira i treći put će mu suparnik biti Federer.

Oba tadašnja finala je Roddick izgubio, jednom 3-1, a jednom 3-0.

  • Najbitnije je da uživam u tenisu. Veliki pritisak je bio na meni zadnjih godina, a sada se ipak osjećam drugačije. Lakše mi je u svakom meču kojeg igram, jer sam u Roland Garrosu osvojio nešto što se dugo čekalo - rekao je Federer i nastavio:

  • Imam osjećaj da će još jedna nedjelja u Wimbledonu biti velika. Vidjet ćemo tko će slaviti, ali jedva čekam uživati u tome.

Federer bi mogućom pobjedom postao tek treći tenisač u povijesti koji je osvojio šest i više naslova pobjednika u All England Clubu.

Po sedam puta su na ovom mjestu slavili Pete Sampras i William Renshaw.

  • Čuo sam, Sampras možda bude na tribinama, možda ne bude. Volio bih da je tu, jer mi je prijatelj, jer bih ga volio vidjeti - rekao je Federer.