Tenis
3

Federer, Murray i Wawrinka u osmini finala US Opena

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Švicarski teniser Roger Federer bez većih problema se plasirao u četvrto kolo teniskog grand slam turnira US Open u New Yorku.

Federer se plasirao u osminu finala US Opena nakon što je savladao njemačkog tenisera Philippa Kohlschreibera sa 6:3, 6:4 i 6:4.

Drugi nosilac turnira u osmini finala će igrati protiv Amerikanca i 13. nosioca Johna Isnera, koji se plasirao u narednu rundu takmičenja nakon što mu je meč trećeg kola predao Čeh Jiri Vesely zbog povrede vrata.

Britanac Andy Murray također nije imao većih problema pobijediti Brazilca Thomaza Belluccija sa 6:3, 6:2 i 7:5, a pobjedu u tri seta je ostvario i Švicarac Stan Wawrinka, koji je sa 6:3, 7:6 (5) i 6:4 savladao Belgijanca Rubena Bemelmansa.

U ženskoj konkurenciji iznenađenje je priredila Britanka Johanna Konta, koja je sa 7:6 (2) i 6:3 pobijedila Njemicu Andreu Petković. Britanka, koja se nalazi na 97. mjestu WTA liste, prvi put će igrati u četvrtom kolu grand slam turnira.

Australijanka Samantha Stosur, pobjedinca US Opena 2011. godine, bila je bolja od Italijanke Sare Errani rezultatom 7:5, 2:6 i 6:1. Stosur je zadnja teniserka koja je uspjela u New Yorku pobijediti Serenu Williams.

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka je bila sa 7:5, 2:6 i 6:4 bolja od 11. nositeljica Njemice Angelique Kerber, a druga nositeljica, Rumunka Simona Halep nije imala problema protiv američke teniserke Shelby Rogers, koju je dobila sa 6:2 i 6:3.