"Imao je sjajnu karijeru"
0

Federer: Ljubičić je sjajna osoba, tužan sam što odlazi

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Ivan Ljubičić objavio je oproštaj od teniske karijere sljedećeg mjeseca na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu.

"Niti jednom profesionalnom sportisti se nije jednostavno odlučiti za odlazak u penziji. Radujem se sljedećoj fazi mog života. Tenis mi je dao toliko puno i želim ostati i dalje uključen i dati nekakav doprinos u ovom sportu na neki način", poručio je Ljubičić, bivši treći teniser svijeta, koji je pored brojnih uspjeha na terenima, veliko poštovanje svojih kolega igrača stekao i vrlo aktivnim radom u upravljačkim strukturama ATP Toura. Šest godina (2002-2008) služio je u Vijeću igrača, zadnje dvije kao predsjednik, a bio je i u Upravnom odboru, odnosno najvišoj organizacijskoj instanci ATP Toura.

Švicarac Roger Federer odličan je prijatelj s Ljubičićem. Stoga ne čudi da se i on oglasio povodom Ivanovog skorašnjeg odlaska.

"Jako sam dobar prijatelj s Ivanom, tužan sam što odlazi u penziju. Opet, meni je to poznato već neko vrijeme. Znali smo puno razgovarati o tome. S obzirom na njegov obiteljski status, mislim da se odlučio povući u pravo vrijeme. Nedavno je dobio kćerku, drugo dijete. Imao je prekrasnu karijeru", rekao je Federer, koji se u Indian Wellsu priprema za prvi ATP 1000 turnir sezne, kojeg je prije dvije godine osvojio baš Ljubičić.

  • Bio je jedan od najopasnijih igrača na Touru. On je moj krasan prijatelj. Osim toga, bio je vrlo koristan za tenis, ne samo na terenu, već i zbog doprinosa u političkim strukturama ovog sporta. Pred njime je sjajna budućnost, bilo u tenisu ili nečemu drugome što će odlučiti raditi. Sjajna je osoba, krasan čovjek. Tužan sam što prestaje igrati, ali imao je prekrasnu karijeru i na tome mu mogu samo čestitati na tome – rekao je Federer.