Rafael Nadal
0

'Federer je bio bolji i zaslužio je pobjedu'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Švicarac Roger Federer je pobjedom nad Rafaelom Nadalom u finalu ATP turnira Maters 1000 serije u Madridu (6-4, 6-4) prekinuo niz pobjeda najboljeg tenisera svijeta na zemlji na brojci 33.

Ujedno je Federer prekinuo niz uzastopnih poraza od Nadala na brojci pet, te došao do ukupno 7. pobjede u njihovom 20. međusobnom meču.

Nadal, koji je prethodno na zemljanoj podlozi ove sezone osvojio naslove u Monte Carlu, Barceloni i Rimu, bio je vidljivo iscrpljen subotnjim polufinalnim mečem protiv Novaka Đokovića kojeg je na kraju savladao nakon više od četiri sata igre, ali nije tražio opravdanja za poraz i čestitao je Federeru za 58. naslov osvojen u karijeri.

  • Mislim da je ovakva brza podloga više odgovarala Rogeru – rekao je Nadal, koji je slavio u devet od 11 međusobnih susreta protiv Federera na zemlji.

  • Zaslužio je ovu pobjedu više od mene. On je igrao jako dobro, a ja nisam uspio biti dovoljno agresivan. Sigurno da mi nije pomoglo što sam jučer igrao više od četiri sata, ali čak i da nisam, ne znam da li bih uspio zaustaviti Rogera danas – zaključio je Nadal.

Federer je s druge strane duhovito komentirao svoju pobjedu.

  • Žao mi je što sam pobijedio Nadala na domaćem terenu, oprostite što sam vam pokvario veselje. Rafa, imat ćeš ti opet sjajan pobjednički niz na zemlji – rekao je Federer, koji je pobjedom nad Nadalom postao bogatiji za 585.000 eura, te kojem je turnir u Madridu bio prvi ovosezonski trofej.