Tenis
0

Federer i Nadal u četvrtom kolu Indian Wellsa

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarac Roger Federer i Španac Rafael Nadal plasirali su se u četvrto kolo teniskog ATP turnira Masters serije u Indian Wellsu.

Četverostruki prvak Federer u trećem kolu pobijedio je Italijana Andreasa Seppija sa 6:3, 6:4 i revanširao mu se za poraz na Australian Openu.

Rafael Nadal, trostruki pobjednik Indian Wellsa, u trećem kolu je slavio protiv Amerikanca Donalda Younga sa 6:4, 6:2, prenosi Eurosport.

"Imao sam nekoliko grešaka, ali sam nalazio rješenja. Ovdje sam imao dobrih rezultata i nadam se da ću i sutra odigrati dobar meč", kazao je Nadal nakon meča.

Plasman u četvrto kolo izborio je i Čeh Tomas Berdych pobjedom nad Amerikancem Steveom Johnsonom sa 6:4, 6:2, dok je Jack Sock spasio čast Amerikanaca pobjedom nad 15. nosiocem Špancem Robertom Bautistom Agutom sa 3:6, 6:3, 6:2.

Francuz Gilles Simon ostvario je laganu pobjedu nad njemačkim kvalifikantom Michaelom Berrerom 6:2, 7:5. Čeh Lukas Rosol je sa 6:4, 6:7, 7:6 savladao Holanđanina Robina Haasea, dok je Španac Tommy Robredo pobijedio 11. nosioca Grigora Dimitrova sa 6:4, 1:6, 7:5.