Tenis
0

Ekshibicija Abu Dhabi: Pobjede Đokovića i Ferrera

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
U polufinalu ekhsibicijskog teniskog turnira u Abu Dhabiju, u petak će igrati prvi teniser svijeta, Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer, te dvojica španskih tenisera Rafael Nadal i David Ferrer.

Prvoga dana turnira Nadal i Federer su bili slobodni, te su čekali svoje suparnike. Nadal je dočekao sunarodnjaka Davida Ferrera, koji je u prvom meču svladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 2-6, 7-6 (5), 6-2.

Tsonga je u prva dva seta ispalio 11 asova, u trećem samo jedan. U drugom setu ispustio je break prednosti.

"Bio sam malo umoran u trećem setu. Bilo je teško jer je David odličan igrač i u jako je dobroj formi. Nisam mogao nakon više od dva sata igre više trčati kao on. Odigrao sam dobar meč, napravio neke dobre stvari na terenu, ali sam ipak izgubio", izjavio je Tsonga.

Prvi svjetski reket, Novak Đoković, otvorio je novu sezonu pobjedom nad još jednim francuskim tenisačem Gaëlom Monfilsom 6-2, 4-6, 6-2. Gledatelji su mogli vidjeti i jedan poen s tri odigrana udarca između nogu (dva Monfilsova). Kod Đokovića nisu bili vidljivi nikakvi problemi s ozljedom ramena, koja ga je mučila u završnici minule sezone. Izgubio je drugi set, ali je dominirao prvim i trećim.

Ovo je četvrto izdanje Mubadala World Tennis Championshipa, ekhibicijskog turnira koji se ne igra za ATP bodove, ali najboljim svjetskim tenisačima dobro služi kao zagrijavanje za novu sezonu. Prvi pobjednik 2009. godine bio je Britanac Andy Murray, dok je u protekle dvije sezone naslov slavio Rafael Nadal. Na prošlom izdanju je u finalu pobijedio Rogera Federera u dva tie-breaka.