Na raspolaganju selektoru
0

FOTO / Džumhuru je cilj plasman među 500 najboljih na svijetu

FENA
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ovog mjeseca ostvario je renking karijere plasiravši se među 500 najboljih tenisera svijeta.

Džumhur je trenutno na 537. poziciji, što je izvanredan uspjeh za mladog tenisera koji je 2010. godine osvojio evropsko juniorsko prvenstvo i počeo 2011. godinu iza hiljadite pozicije seniorske ATP liste.

"Ovogodišnji Damirov cilj je bio ulazak među 500 najboljih tenisera svijeta. On je to uspio ostvariti dosta prije zacrtanih rokova pružanjem dobrih partija na domaćim i međunarodnim tunririma", rekao je Džumhurov otac i trener Nerfid Džumhur na današnjoj konferenciji za medije.

Nerfid Džumhur je istakao da Damir nije nastupio za Davis Cup reprezentaciju BiH zbog nesuglasica sa selektorom Daverom Vranićem.

"Damir je došao u Sarajevo nakon iscrpljujućih turnira u Srbiji i trebalo mu je par dana odmora kako bi obnovio snagu. Selektor Vranić ga je pozvao u Tuzlu dva dana prije meča s Estonijom, što nam nije odgovaralo. Damir bi se priključio reprezentaciji naknadno, međutim Vranić je u medijima objavio da je Damir povrijeđen, što ja ovom prilikom želim demantovati", objasnio je Džumhur.

Dodao je da je Damir u dobroj formi te da će i ubuduće biti na raspolaganju Teniskom savezu BiH i selektoru Vraniću.