Tenis
18

Džumhur: Žao mi je što nisam završio meč ranije

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Damir Džumhur je rezultatom 3:1 savladao Cema Ilkela i donio vodstvo reprezentaciji BiH protiv Turske u drugom kolu Druge grupe Euroafričke zone Davis Cupa od 1:0.

"I prije meča sam govorio kako će mi teže biti igrati protiv Ilkela nego protiv Ilhana jer njemu odgovara ova podloga. Ilhanu najviše odgovara tvrda podloga i s njim će biti lakše igrati na zemlji", rekao je Džumhur nakon meča i potom nastavio:

"Bio je ovo zaista težak meč. Malo sam lošije ušao u njega, ali sam dobio prvi i drugi set. Četvrti set mi je bio najbolji u ovom meču. U trećem sam imao mnogo prilika na početku i morao sam to iskoristiti. Žao mi je zbog onih koji su gledali što nisam završio meč ranije. Mislim da će i Mirza donijeti još jedan poen BiH", kaže Džumhur koji je pohvalio bihaćku publiku.

"Moram da ih pohvalim, stvarno su bili fenomenalni. Iskreno, ovo je možda i najbolja publika koju smo imali na Davis Cup mečevima. Oni su me 'podigli' u četvrtom gemu kada su počeli skandirati i mnogo su mi pomogli", rekao je Damir.