Tenis
101

Džumhur za Klix.ba: Pun sam samopouzdanja, nadam se pobjedi protiv Berdycha

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Bh. teniser Damir Džumhur danas je u 1. kolu Mastersa u Monte Carlu rutinski savladao Holanđanina Robina Haasea rezultatom 2:0 (6:2, 6:0) te se plasirao u 2. kolo, gdje ga čeka sedmi teniser svijeta Tomaš Berdych. U razgovoru za portal Klix.ba Damir je komentarisao današnji meč te otkrio očekivanja od novog okršaja s Čehom.

"Nastavio sam s dobrim igrama iz Miamija. Iskreno, jedva sam čekao doći na zemlju, bez obzira na činjenicu što sam dobre mečeve igrao i na tvrdoj podlozi, ipak je lijepo ponovo doći na šljaku. Prvi meč kvalifikacija sam odigrao dosta dobro, iako je prvi najteži. U drugom je moja igra bila još bolja protiv tenisera koji je prvi put ušao u top 100 i koji se nalazi u životnoj formi. Došlo je 1. kolo i meč sa Haaseom, koji sam odigrao bez greške. Igrao sam agresivno kada je trebalo, a Haase nije imao izbora u poenima. U pojedinim trenucima nije znao šta da uradi", izjavio je Džumhur govoreći o kvalifikacijskim mečevima protiv Salvatorea Carusa i Thomasa Fabbiana te nakon današnje pobjede u 1. kolu protiv Robina Haasea.

U 2. kolu će naš teniser igrati protiv Tomaša Bedycha, sedmog tenisera svijeta, koji ga je savladao u dva njihova prethodna međusobna susreta. Popularni Džumi vjeruje u sebe i smatra da može napraviti iznenađenje.

"Odlično sam servirao u reternirao u sva tri odigrana meča u Monte Carlu, a to će mi biti jako potrebno protiv Berdycha. Iako sam dva puta izgubio od njega, ovo će biti naš prvi meč na šljaci. Nadam se pobjedi, osjećam se dobro i pun sam samopouzdanja", završio je Džumhur.

Džumhur i Berdych za treće kolo igraju sutra, a pobjednika čeka bolji iz duela Pablo Cuevas - Miloš Raonić.