Tenis
1.8k

Džumhur za Klix.ba: Pobjedu posvećujem svim Bosancima i Hercegovcima

Piše: Am. Dž.
Damir Džumhur (Foto: Klix.ba)
Damir Džumhur (Foto: Klix.ba)
Damir Džumhur se danas plasirao u polufinale ATP turnira koji se igra u Casablanci pobjedom nad Austrijancem Andreasom Haider-Maurerom, što je historijski uspjeh bh. tenisa. Nakon meča Džumhur je u razgovoru za Klix.ba rekao da je plasman u polufinale jednog ATP-a "divan osjećaj".

"Meč je iz moje perspektive bio sjajan. Dobro sam ga otvorio i kontrolisao tempo sve vrijeme. Ova pobjeda mi mnogo znači. Sve ovo je nekako kulminacija mog dugogodišnjeg rada i truda kako na teniskim terenima tako i izvan njih", rekao je Džumhur za Klix.ba.

Istakao je da ga dodatno raduje to što zna da ga je puno Bosanaca i Hercegovaca u zemlji i širom svijeta pratilo ovih dana.

"Ovu pobjedu posvećujem njima i zahvaljujem se što odvajaju svoje vrijeme da me prate. Sutra protiv Klizana ulazim u meč rasterećen. Igrat ću najbolje što mogu a bolji neka pobijedi. Polufinale ATP je divan osjećaj i sad ću malo otići do hotelske sobe da uživam u ovom trenutku i onda počinje priprema za sutrašnji meč. Pozdrav svim čitaocima Klixa", zaključio je Džumhur.