Tenis
4

Džumhur uoči nastupa na Roland Garrosu: Sousa konstantno igra dobro, ali sam optimističan

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: AA)
Damir Džumhur (Foto: AA)
Bh. teniser Damir Džumhur će u 1. kolu Roland Garrosa igrati protiv 28. igrača svijeta, Portugalca Joaoa Souse. Bit će to velik izazov za Džumija koji vjeruje u svoje kvalitete.

Džumhur nije dobio laganog protivnika u 1. kolu Roland Garrosa te Sousu izuzetno respektuje.

"Žrijeb je mogao biti dosta bolji jer prvo kolo igram s nosiocem, ali sam isto tako izbjegao 15 najbolje plasiranih tenisera u prva dva kola, što sam i želio. Sousa je dobar igrač, u posljednje dvije sezone igra konstantno dobro. Nema neke velike razlike između tvrde podloge i zemlje, on nije izraziti zemljaš i ima dvije titule na tvrdoj podlozi, a nijednu na zemlji. Možda je čak i bolji na hardu", izjavio je Džumhur.

Iako se radi o bolje rangiranom teniseru, Damir se ne namjerava predati bez velike borbe.

"U ovom meču može svašta da se dogodi ukoliko budem igrao dobro. Sjajno se osjećam u Parizu, treniram ovdje i nadam se da ću biti spreman za meč. Sousa igra polufinale u Nici, ako prođe, igrat ćemo vjerovatno u utorak, a ako ne, onda ostaje vjerovatno ponedjeljak", rekao je najbolji bh. teniser.

Ako prođe u 2. kolo, igrat će protiv boljeg iz duela Gulbis - Seppi.

"Ako prođem, igrat ću protiv Gulbisa ili Seppija, što je uredu za Gran Slam. Moglo je biti bolje, ali i grore. Optimista sam, nadam se da ću odigrati dobro kao prošle godine i ponoviti rezultate, možda se možemo nadati ponovljenom 3. kolu iz prošle godine i branjenju svih 90 poena", završio je Džumhur.