Tenis
358

Džumhur uoči meča s Raonićem: Želim uživati u ovom turniru

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur jutros se plasirao u četvrto kolo ATP turnira u Miamiju nakon što je eliminisao Kazahstanca Mihaila Kukuškina, a njegov sljedeći protivnik je Kanađanin Miloš Raonić. Džumi je govorio o meču koji je dobio, ali i o novom izazovu koji ga očekuje.

"Bio je to težak meč psihički i fizički, znao sam to, ali sam bio spreman. Kukuškin igra potpuno različit tenis od onoga koji igra Nadal, a ta njegova igra mi nije omogućavala da u prvom setu odigram kvaltetno. Ipak, u drugom setu sam uspio pronaći svoju igru, bilo je puno dugih i istrpljućih poena, mnogo trčanja, ali sam tako morao igrati kako bih ga dobio. Kukuškin zaista ima vrlo čudnu igru, ali čim sam se navikao na njegove udarce, bilo je lakše igrati", izjavio je Džumhur.

Njegov naredni protivnik u četvrtom kolu bit će Kanađanin Miloš Raonić.

"Sljedeći je Raonić i u tom meču ne očekujem ništa posebno. Želim uživati u ovom trenutku i u ovom turniru, koji je najbitniji ove godine. Iskreno, nisam ni sanjao da će ovako na kraju ispasti. Ovim bodovima sam osigurao Roland Garros i Wimbledon, puno će mi biti lakše igrati u nastavku sezone", završio je Džumhur.

Meč bi trebao početi večeras u 23:00 sati.