Tenis
181

Džumhur, Teletović i Tuka će se družiti s građanima na Vilsonovom šetalištu

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur održao je konferenciju za medije u povodu nastupa na četvrtom Grand Slam turniru sezone US Openu i najave druženja sa građanima Sarajeva na Vilsonovom šetalištu.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur od ove sedmice nalazi se na 97. mjestu ATP liste, a njegovi izvanredni rezultati omogućili su mu da igra na glavnom turniru US Open.

"Najbitnije je bilo da u ovoj sezoni, nakon kvalifikacija u Australiji, osiguram sva tri glavna turnira ostalih Grand Slamova i to sam i uspio. Mogu reći da je samo po tome sezona već poprilično uspješna, a definitivno do kraja želim napraviti još bolje rezultate i da popravim svoj trenutni ranking", rekao je Džumhur.

On smatra da je ovo dio sezone u kojem najviše može napredovati s obzirom na to da nema ništa za braniti do kraja godine i da može mirnije odigrati i drugi dio.

"Nadam se dobrim rezultatima. Uzeo sam malo veći odmor nego što sam uzimao ranije i mislim da su svi turniri koje sam odigrao prije utjecali na mene u smislu da je tu bilo dosta umora. Bilo je vrijeme za jedan duži period odmora i pripreme za drugi dio sezone", kazao je Džumhur.

Džumhur je rekao da će odigrati još jedan turnir iz serije 250 u Winston-Salemu što će biti odlična priprema da uđe u dobru formu u New Yorku.

"Tako sam radio i prošle godine, ali nažalost nisam imao sreće sa žrijebom i nadam se da će ove godine biti drugačije. Ove godine sam imao prilično težak zadatak, a to je igrati protiv Rogera Federera. Nadam se da će na US Openu biti drugačije i da će biti povoljniji žrijeb jer nije lako igrati protiv Federera", rekao je Džumhur.

Dodao je kako se nada da može ponoviti rezultate koje je napravio u Australiji i Roland Garrosu, te da nakon Wimbledona nije igrao loše, ali da je gubio mečeve u tri seta.

"Što se tiče planova poslije US Opena to će biti miks Challenger i ATP turnira do kraja godine. Nadam se da ću do kraja godine imati ranking u top 70, što će biti moj najbolji ranking u karijeri", istakao je Džumhur.

Džumhur je najavio i događaj koji će se desiti 13. augusta na Vilsonovom šetalištu.

"Već duže vrijeme imam želju da pozovem naše najbolje sportiste na jedno druženje. Izabrao sam da to ovaj put bude Amel Tuka, naš najbolji atletičar i Mirza Teletović, naš najbolji košarkaš", kazao je Džumhur.

Najbolji bh. teniser rekao je da mu je želja bila da sakupi velike sporiste i da uz pomoć njih ukaže na probleme u sportu.

Istakao je kako mu je posebno drago što je riječ o Tuki i Teletoviću za koje smatra da su veliki ljudi.

"Poenta je i da dođemo u kontakt s prolaznicima koji će imati priliku da zaigraju tenis sa mnom, da igraju košarku sa Teletovićem i da trče s Tukom", rekao je Džumhur.

Dodao je da će biti omogućena tri terena i to košarkaški i tenski teren, te staza za trčanje, tako da će se sva trojica sportista okušati u svim sportovima, a kao pomoć će uzimati i ljude iz publike.

Džumhur je pozvao sve prisutne da dođu u četvrtak u 18 sati na Vilsonovo šetalište.

"Tu će biti i djeca s posebnom potrebama i mislim da je to jedan veliki dan za Sarajevo", zaključio je Džumhur.