Tenis
62

Džumhur o mogućem duelu s Berdychom: To je odlična stvar pred Australian Open

Piše: D. B.
Damir Džumhur  (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je u šesnaestini finala ATP turnira u Dohi savladao Talijana Marca Cecchinata 2:0 u setovima, a njegov naredni protivnik će biti bolji iz duela Tomaš Berdych - Sergij Stahovskij.

Džumhur je dominirao u današnjem meču protiv Cecchinata te je pobjedom 6:4 i 6:2 po setovima zasluženo prošao u osminu finala.

"Ovo je odličan početak sezone za mene, nije moglo bolje. Odigrao sam dobar meč i zadovoljan sam rezultatom i igrom. Osjećao sam se dobro na terenu, uspio sam zadržati servis u cijelom meču, što je zaista bitno u mojoj igri. Kada sam napravio break u prvom setu, osjetio sam da je Marco pao i da trebam nastaviti takvu igru, što sam i uradio, čak sam u drugom setu podigao nivo igre i pobjednik nije bio upitan", izjavio je Džumhur nakon današnjeg meča.

Bez obzira na to ko bude njegov naredni protivnik Bedych (6) ili Stahovskij (62), našeg tenisera očekuje težak zadatak.

"Što se tiče drugog kola i mogućeg meča s Berdychom, to je odlična stvar pred Australian Open, jer se on nalazi u Top 10 igrača svijeta. Iako je veliki favorit protiv Stahovskog, Tomaš prvo mora dobiti meč. Igrao sam s njim prije dvije godine i znam koliko je dobar igrač, ali ne želim se predati prije meča, da ga izgubim i prije nego što je počeo", dodao je naš teniser.

Pripremama za novu sezonu je izuzetno zadovoljan.

"Zadovoljan sam cijelim pripremnim ciklusom, hvala mom ocu, treneru Marku Subotiću i kondicionom treneru Zlatku Novkoviću na dobro odrađenim pripremama i sjajnom početku godine", završio je Džumhur.