Tenis
203

Džumhur nakon trijumfa nad Berdychom: Strah je odavno nestao, želim pobjedu protiv Raonića

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Veliki uspjeh u svojoj karijeri napravio je Damir Džumhur pobijedivši Čeha Tomaša Berdycha u 2. kolu Mastersa u Monte Carlu. Slavio je 2:1 u setovima i zasluženo se plasirao u 3. kolo, gdje će igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića.

"Iz trećeg pokušaja napokon sam savladao i Berdycha i srušio tu psihološku barijeru, koju sam možda imao. Prevazišao sam sve svoje strahove, što se vidi i na terenu, jer nije lako pobijediti dva igrača iz Top 10 u tako kratkom razmaku", izjavio je Džumhur nakon pobjede nad Berdychom.

Damir je odlično raspoložen, psihički i fizički spreman, što pokazuje sjajnim igrama i borbom na terenu, posebno protiv Berdycha.

"Uživam u igri. Psihološki sam stabilan, igram dobar tenis, a uz to i pobjeđujem. Protiv Berdycha nije bilo lako, jer sam se za svaki poen morao potruditi, a on je dao sve od sebe da pobijedi. Međutim, na kraju meča mi je rekao: 'Danas si bio predobar za mene', što mi je ogroman poticaj, jer mi pokazuje koliko se unio u meč. Uz to, ovo je moj četvrti meč u Monte Carlu (igrao kvalifikacije op. a), a njegov prvi i zaista sam sretan, pogotovo jer sam Berdychu dopustio samo jedan brejk, a u isto vrijeme sam napravio tri", rekao je naš teniser.

Meč protiv sedmog igrača svijeta bio je izuzetno naporan.

"Bilo je zaista iscrpljujuće, ali na kraju sam zadovoljan kako se završilo. Moram biti, tako da mi je svejedno s kim ću igrati u narednom meču, pošto je strah već odavno nestao", kazao je Džumhur.

Njegov protivnik u osmini finala bit će 12. igrač svijeta, Kanađanin Miloš Raonić, koji ga je eliminisao u osmini finala ATP turnira u Miamiju.

"Sviđa mi se što igram protiv Raonića, iako sam izgubio od njega u Miamiju. Njemu je odgovarala brža podloga, a šljaka je moj teren. Protiv njega mogu igrati kraće poene, što mi odgovara, jer sam već umoran, dok bih protiv Cuevasa, baš kao i u meču sa Berdychom, morao u svakom poenu dati sve od sebe. Ipak, bez obzira na ime protivnika, želja mi je odigrati još jedan kvalitetan meč i pokušati ostvariti novu pobjedu", završio je Džumhur.