Tenis
151

Džumhur: Moja igra je na višem nivou, nadam se pobjedi protiv Tomica

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, 71. igrač na ATP listi, nakon žrijeba za Grand Slam sezone - US Open na kojem će igrati protiv 17. nosioca - Australca bh. porijekla Bernarda Tomića, 19. igrača svijeta, izjavio je kako će dati sve od sebe te da bi dobra partija mogla osigurati i pobjedu.

Damir ističe kako već drugu godinu na US Openu igra s Bernardom Tomicem, igračem koji, kako navodi Damir, zaista u posljednje vrijeme igra dosta dobro i bolje je plasiran nego prošle godine.

"Bernard se nalazi na 17. mjestu najboljih igrača svijeta i definitivno da sam mogao imati mnogo bolji žrijeb. Prošle godine sam igrao dosta dobro protiv njega, imao sam priliku povesti 2:0 u setovima, meč se onda okrenuo, ali mislim da sam i ja napredovao te da je moja igra sada na višem nivou. Forma mi se podiže u posljednje vrijeme i cilj je da na najvećem turniru igram najbolje što mogu i želim publici pružiti dobar meč. Možda mogu i pobijediti, ali znam da će biti teško kao i prošle godine. Pružit ću dobru partiju uz koju bi mogla doći i pobjedu", kazao je Džumhur.

U 1. kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone - US Opena Damir će igrati protiv Bernarda, određeno je u petak žrijebom u New Yorku. Džumhur je prošle godine na otvaranju US Opena također igrao s Tomićem, koji je tada slavio sa 3:1 (5:7, 7:6, 6:4, 6:3).

Ukoliko eliminira favoriziranog protivnika Džumhur bi u drugom kolu igrao s pobjednikom meča Ivan Dodig (Hrv) - Ilja Merčenko (Ukr).