Tenis
12

Džumhur ispao u 1. kolu Challengera u Buenos Airesu

Piše: O. T.
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nije uspio osvariti zacrtani cilj pred odlazak na Challengere u Južnu Ameriku. Nakon ranih ispadanja u Peruu i Ekvadoru, rano se oprostio i od turnira u Argentini.

Nakon osvojenog Challengera u Maroku, Džumhur je otputovao na tri Challengera u Južnu Ameriku sa namjerom da osvoji minimalno 80 bodova. Međutim, nakon ispadanja u 1. kolu turnira u Peruu, pa onda u osmini finala turnira u Ekvadoru, Džumhur je poražen u 1. kolu u Buenos Airesu. Time je osvojio samo osam poena na ova tri Challengera.

Večeras ga je savladao 134. teniser svijeta Horacio Zeballos iz Argentine sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) čime je okončana južnoamerička turneja našeg tenisera.

Ipak, iako neće ući među TOP 80 tenisera svijeta i iako nisu ispunjeni ciljevi koje je sam sebi postavio 23-godišnji Džumhur, naš teniser može biti zadovoljan sezonom iza sebe koja je obilježena nastupima na Wimbledonu, Roland Garrosu i US Openu, kao i sa tri titule na Challengerima (Dominikanska Republika, Holandija i Maroko).