Tenis
18

Džumhur igra drugi meč danas protiv Pospišila: Set protiv Istomina je dobro zagrijavanje

Piše: E. B.
Damir Džumhur je danas pobijedio Denisa Istomina sa 2:1 u setovima u meču koji je prekinut jučer zbog mraka pri rezultatu 1:1.

"Nakon prvog seta pokušao sam da promijenim svoju igru. Denis je odigrao sjajno prvi set, nisam mogao mnogo toga da uradim. U drugom setu uspio sam da čuvam svoj servis do tie-breaka, a osvajanje tie-breaka mi je pomoglo da danas u nastavku pružim dobru igru. Napravio sam jedan break danas i to je bilo dovoljno za pobjedu", kaže Damir, kojem nije bilo neobično igrati samo jedan set danas.

O taktici koju je spremio za današnji odlučujući set, koji je dobio sa 6:4, Dami kaže:

"Mislim da je bolje igrati oprezno u početku. Nisam htio da startam kao jučer, ono je bio loš početak. Znao sam da moram bolje krenuti danas, Mislio sam da će biti dosta te oprezne igre, a kasnije kako se odvijao set bio sam sve agresivniji".

Džumhur će za sat vremena igrati meč drugog kola protiv 11. nosioca turnira Vašeka Pospišila. On smatra kako neće biti problem, s obzirom da se danas kratko zadržao na terenu.

"Nemam problem sa tim, igrao sam pola sata i mislim da je ovo bilo dobro zagrijavanje za taj popodnevni meč koji me očekuje i mislim da ćemo prikazati dobar tenis", poručio je Džumhur.