US Open
0

Dolgopolov parirao Đokoviću do kraja 1. seta

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Srbijansko četvrtfinale protiv Janka Tipsarevića na US Openu izborio je Novak Đoković, najbolji svjetski teniser, pobijedivši u osmini finala Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova 7:6 (14), 6:4, 6:1.

Trajao je prvi set 76 dugih minuta, a Đoković ga je nakon maratonskog tie-breaka dobio 16-14 iskoristivši svoju šestu set-loptu. Dolgopolov ih je propustio četiri.

Igrao je Ukrajinac u prvom setu i tie-breaku na momente senzacionalan tenis, no svejedno je griješio previše pri svojim napadačkim pokušajima. Nije mu, međutim, dužan ostajao niti Đoković, pa je zato tako dugo i bilo neizvjesno.

Nakon velike drame i nekoliko veličanstvenih poena Dolgopolov kao da se predao. Ušao je katastrofalno u drugi set i začas gubio 3:0 uz dva izgubljena servisa. Uspio se dijelom vratiti u meč uzvrativši jednim breakom, no Đoković je rutinski priveo set kraju.

Isti se scenarij ponovio u trećem setu. Opet je Dolgopolov krenuo s dvama izgubljenim servisima. Poveo je Đoković 4-0, te je jedini gem, na svom servisu i uopće, 23-godišnji Ukrajinac dohvatio u petom gemu.

Dolgopolov je pokazao da još nema dovoljno stabilnu i preciznu igru da bi se borio s najboljima. Četvrtfinale Australian Opena s početka godine ostaje tako njegov najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Đokoviću je ovo bila 61. pobjeda u sezoni u kojoj je izgubio samo dva meča.

US Open, osmina finala, teniseri:

Đoković (1) - Dolgopolov (22) 7:6(14), 6:4, 6:1 Tipsarević (20) – Ferrero 7:5, 6:7(3), 7:5, 6:2

Teniserke:

Williams (28) – Ivanović (16) 6:3, 6:4 Pavljučenkova (17) – Schiavone (7) 5:7, 6:3, 6:4