Tenis
0

Dokić: S ocem više nikada neću komunicirati

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon poraza u 1. kolu Wimbledona, australska teniserka rođena u Osijeku Jelena Dokić morala je opet odgovarati na brojna pitanja znatiželjnih novinara o ocu Damiru.

Podsjećamo, Damir Dokić je ranije ovog mjeseca osuđen na 15 mjeseci zatvorske kazne zbog prijetnje australskoj ambasadorici u Beogradu i ilegalnog posjedovanja oružja. Dokić je australskoj ambasadorici u Beogradu najavio da će je “zoljom ubiti usred Beograda ukoliko ne reagira na izmišljeni intervju u australskoj štampi”. U tom intervjuu Jelena navodi da ju je otac fizički i mentalno zlostavljao, a ovaj opovrgava takve navode govoreći da je cijela priča izmišljena. Osim "ugrožavanja sigurnosti visoke diplomatske predstavnice", kako stoji u optužnici, policija je uslijed toga otkrila da Dokić ilegalno posjeduje oružje. Vlasnik je dvije bombe i 20 metaka kalibra 357 za koje nije imao dozvolu.

Novinare je zanimalo hoće li očev odlazak u zatvor utjecati na Jelenu da se opet poveže s njim?

  • Mislim da nisam dužna odgovarati na pitanja o mom ocu svaki puta kada on nešto učini, budući da to sa mnom nema nikakve veze. Ionako nisam čitala novine ili vijesti na internetu, tako da nemam niti ideju što se dogodilo! S njim nemam nikakve veze. Stoga mi nije jasno kako ljudi mogu pomisliti da ću opet uspostaviti odnose s mojim ocem, kada sam baš svaki puta naznačila da to ne kanim učiniti! Stoga vam opet kažem, sada i zauvijek, nema šanse da ću ikada više u životu uspostaviti bilo kakav odnos s njim! I još nešto. Ovo je zadnja rečenica koju ćete od mene čuti o toj temi – decidirano je izjavila Jelena Dokić.

Inače, Dokić je u 1. kolu Wimbledona izgubila od Nijemice Tatjane Malek 3-6, 7-5, 6-2. Kaže da se osjećala slabo, te da je čak morala izmjeriti pritisak prije meča.

  • Možda je neki virus u pitanju, ili nešto slično. Osjećala sam male bolove i omamljenost – objasnila je Jelena.