Wimbledon
0

Dodig izgubio od sretnog gubitnika iz kvalifikacija

Totalsport
Ivan Dodig
Ivan Dodig
Mladi, 19-godišnji američki teniser Ryan Harrison pobijedio je hrvatskog tenisera Ivana Dodiga 7-6(5), 6-0, 7-5 u 1. kolu Wimbledona.

Harrison na ATP listi zauzima tek 122. mjesto, dok je Dodig na 37. poziciji, što mu je i najbolji plasman u karijeri. No, Amerikanac je slavio u tri seta u njihovom prvom dvoboju, iako je Dodig imao i propuštao svoje šanse u prvom i trećem setu.

Inače, Harrison je u glavni turnir Wimbledona ušao kao sretni gubitnik iz kvalifikacija. Zanimljivo da mu je ovo tek druga pobjeda u karijeri na Grand Slam turnirima. Prvu je upisao lani na US Openu protiv Ivana Ljubičića. Očito je da mu Hrvati odgovaraju…

Dodig je u prvom setu kod rezultata 5-5 propustio dvije break-lopte, imao je 15-40. U tie-breaku je poveo s 5-2, ali je nakon toga izgubio pet poena u nizu.

U drugom setu je Dodig ostao bez gema. U trećem se vratio u igru, poveo je s 2-0, ali je vrlo brzo izgubio prednost, a kod 5-5 mu je Harrison još jednom oduzeo servis. Amerikanac je u meču imao 7 direktnih poena više (37-30) i šest neforsiranih grešaka manje (19-25). 

Wimbledon, teniseri, 1. kolo:

Harrison – Dodig 7-6(5), 6-0, 7-5