Tenis
66

Đokovićev dvojnik: Nole je prasnuo u smijeh kada me prvi put vidio

Klix.ba
Nenad Čokovan (Foto: Blic)
Nenad Čokovan (Foto: Blic)
Mladić iz Borče u Srbiji je slika i prilika najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Nenad Čokovan nedavno je upoznao Novaka Đokovića na snimanju reklame o slavnom teniseru, u kojoj se pojavljuje kao njegov dvojnik.

"Imao sam čast da upoznam Novaka. Kada sam ga vidio prvi put, prišao mi je sa osmijehom i rekao: 'Isti si ja' i prasnuo je u smijeh. Rekao sam mu: 'Ne, ti si isti ja', pa smo se tek onda smijali. Nole je nevjerovatno duhovit. Izgleda da ga moje prisustvo kao dvojnika inspiriše i zato me zasmijava. On je čovjek velikog srca. Za kratko vrijeme me je oduševio. Cijenio sam ga kao sportistu, ali moram da kažem da je mnogo veći kao čovjek", kaže Čokovan, a prenosi Blic.

Ovaj mladić je svega tri dana stariji od Novaka. Zato kroz šalu kaže da on ne liči na Noleta, već je obrnuto.

"Sličnost koju imam sa Đokovićem ne može mi nikako biti minus u životu. Nikada nisam želio da budem nečiji dvojnik, ali ipak ovo posmatram kao jednu lijepu stvar. On je veliki sportista, dobar predstavnik naše zemlje, tako da u sličnosti s njim nema ničeg lošeg. Moram da priznam da zbog svega toga do sada nisam imao neprijatnosti. Na ulici me često zaustavljaju djevojke i žele da se slikaju sa mnom, a kada shvate da nisam Nole, samo se nasmiju. Neke mi traže i autogram, pogotovo kada odem u neki noćni klub", kaže Nenad Čokovan i dodaje da je dugo amaterski igrao fudbal, ali da je nedavno zavolio i tenis.