Tenis
0

Đoković: Zadovoljan sam igrom, bit ću spreman za Australian Open

Totalsport
Novak Đoković i Ana Ivanović bili su prvi favoriti Hopman Cupa, tradicionalnog ekshibicijskog turnira mješovitih reprezentacija u Perthu. Iako nisu uzeli titulu, najbolji teniser svijeta nije bio nezadovoljan.

Bolja od Srbije u finalu je bila reprezentacija Španije 2-1. Iako je Novak Đoković svladao Fernanda Verdasca 6-3, 7-5, za Španiju je izjednačila Anabel Medina Garrigues, svladavši Anu Ivanović sa 6-4, 6-7(3), 6-2, tako da je o osvajaču naslova odlučivao meč parova. U njemu je španska kombinacija nadigrala srpsku sa 6-4, 7-5 i dokopala se vrijednog trofeja.

"Revanširat ću se za ovo za sedam dana u Melbourneu", rekao je uz osmijeh Đoković.

Iako je tokom turnira iznenađujuće izgubio od 20-godišnjeg Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomica, prvi svjetski teniser bio je zadovoljan formom koju je pokazao u Perthu. Na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu, kojeg je osvojio tri puta i na kojem brani naslov pobjednika, najavljuje pravu formu.

"Nastojao sam igrati najbolje što mogu i tako se što bolje pripremiti za Melbourne. Zadnjih nekoliko dana bolje sam udarao loptu. Stvarno sam zadovoljan mojom igrom, zadnjih nekoliko mečeva bilo je uistinu dobro. Još osam dana dobrih treninga i bit ću potpuno spreman za Australian Open", najavljuje prvi svjetski reket.