Tenis
3

Đoković: Volio bih biti bolji košarkaš i golfer, pa i naučiti kuhati

Totalsport
Novak Đoković s djevojkom (Foto: Facebook)
Novak Đoković s djevojkom (Foto: Facebook)
Rafael Nadal i Roger Federer odustali su od nastupa na ATP turniru u Miamiju, iz Masters serije 1000, ali to nije previše oneraspoložilo prvog igrača na svijetu Novaka Đokovića.

"Turnir bi bio zanimljiviji da su Rafa i Roger ovdje, ali i bez njih će biti dovoljno kvalitetno i napeto. Meni je lično ovaj turnir vrlo drag, zato ću se ovdje dobro osjećati u kakvom god se okruženju igrao turnir", spomenuo je Đoković koji je na posljednjem turniru, u Indian Wellsu, ispao u polufinalu od Juana Martina del Potra. Bio mu je to prvi poraz u 2013. godini.

"Del Potro je definitivno teniser koji je sposoban probiti se među četiri najbolja. Ima sve, kvalitet, potencijal, mogućnost sjajnog igranja na svim podlogama. No, uvijek ostaje pitanje može li biti fizički i psihički spreman da tako dobro kao u Indian Wellsu igra cijelu godinu. To je ipak najveći preduvjet za dolazak na vrh ili blizu samog vrha".

Potom je Đoković novinarima otkrio neke svoje male tajne, ali i želje:

"Ne mogu baš reći kako radim jogu, više su u pitanju vježbe disanja. Zapravo, radim na tehnikama disanja i nečemu što mi pomaže da pronađem unutrašnji mir. Također, radim na disanju kroz kretanje, tako postajem fleksibilniji i zglobovi postaju pokretljiviji. Želje? Definitivno bih volio postati malo bolji košarkaš i golfer. I naučiti kuhati, jer to izuzetno volim, ali nisam neki majstor", zaključio je prvi igrač na svijetu.