ATP Indian Wells
0

Đoković razbio Tsongu za polufinale

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, nastavio je svoj impresivan pobjednički niz u ovoj godini. U četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu deklasirao je osmog tenisera svijeta, Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 6-3, 6-1 za 54 minute igre.

Zadnji poraz Đoković je upisao prije 134 dana, na Masters 1000 turniru u Parizu krajem prošle sezone od Amerikanca Sama Querreyja, kojeg je savladao u prethodnoj rundi na ovom turniru. Protiv Tsonge je upisao 22. uzastopnu pobjedu na Touru. To mu je drugi najduži niz pobjeda u karijeri. Krajem 2010. i u prvom dijelu 2011. godine imao je 43 uzastopne pobjede.

Đoković je Tsongu savladao 10. put u 15. međusobnom duelu te osmi puta zaredom. Već i sam rezultat dovoljno govori o dominaciji prvog tenisera svijeta, ali evo još nekoliko podataka. U cijelom meču je izgubio samo 5 poena na svom servisu. Na Tsonginom je osvojio 25 od 50 poena. Đoković je imao 21 izravni poen i 6 neforsiranih pogrešaka, ali niti jednu u drugom setu.

S druge strane, Tsonga je imao samo 7 izravnih poena i 22 neforsirane pogreške. U asovima je bilo 8-2 za Đokovića, kojeg u polufinalu očekuje pobjednik dvoboja između Britanca Andyja Murrayja i Argentinca Juana Martina del Potra.

ATP Indian Wells, četvrtfinale:

Đoković (1) – Tsonga (8) 6-3, 6-1