Tenis
145

Đoković pobijedio Berdycha i osvojio Masters u Monte Carlu

Klix.ba
(Foto: AFP)
Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Monte Carlu. Prvi reket svijeta u finalu je bio bolji od Tomaša Berdycha rezultatom 2:1 u setovima (7:5, 4:6 i 6:3).

Berdych je bolje otvorio meč i odmah u startu napravio break te poveo 1:0. Čeh je prednost uspio održati do 3:2, ali se u šestom gemu situacija promijenila. Đoković je vratio break i izjednačio na 3:3. Berdych je počeo griješiti, a prvi teniser svijeta je to iskoristio na pravi način i poveo 5:3.

Čeh se uspio vratiti, ali samo nakratko. Đoković je kod 5:5 ponovo napravio break, a zatim i osvojio gem na svoj servis. Prvi set okončan je 7:5.

Meč je u drugom setu prekinut zbog kiše, i to kod rezultata 2:2. Pauza je trajala 40 minuta. Đoković je po povratku dobro počeo, osvojio je gem na svoj servis te zaprijetio da napravi break, međutim Berdych nije posustao.

Dobro je odigrao i sljedeći gem te napravio break koji mu je bio dovoljan da osvoji drugi set 6:4.

Prvi reket svijeta furiozno je otvorio treći set i poveo 4:0. Berdych je zatim uspio vezati dva gema, te se kod 4:2 vodila lavovska borba, ali Đoković nije ispustio stečenu prednost i na kraju je slavio 6:3.

Srbijanac je današnjom pobjedom postao prvi teniser koji je osvojio prva tri mastersa sezone.