Čudna odluka organizatora
1

Đoković: Očekivao sam još jedan meč na centralnom terenu

Totalsport
Novak Đokvić (Foto: Arhiv/AFP)
Novak Đokvić (Foto: Arhiv/AFP)
Organizatori Wimbledona našli su se pod pritiskom tamošnje javnosti jer nisu meč Andyja Murraya i Marina Čilića premjestili na centralni teren, a ta odluka začudila je i prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Đoković je u ponedjeljak u dvoboju 4. kola slavio protiv sunarodnjaka Viktora Troickog i u utorak će imati jedan dan za odmor i pripremu pred četvrtfinale. Nakon što je kiša prekinula ogled Murraya i Čilića očekivalo se da bi i taj meč mogao na centralni teren, međutim organizatori se nisu složili. Kako je i za utorak prognoza po pitanju padavina u području All England Cluba dosta loša, Britanci već kalkuliraju kako će njihova uzdanica u drugoj sedmici imati prenatrpan raspored. Očito domaćini već vide Murraya u četvrtfinalu.

"Bio sam jako sretan što sam susret 4. kola igrao na centralnom terenu, ponaprije zbog vremenskih prilika. Veliko je olakšanje što sam svoj meč završio prema rasporedu i što ću imati jedan dan vremena za pripremu novih nastupa. Očekivao sam da će organizatori staviti još jedan meč na centar jer je bilo još tri sata vremena za igru, no objasnili su mi da je preveliki problem prvo isprazniti gledalište, a potom ga ponovo napuniti onima koji imaju ulaznice za taj teren", izjavio je Đoković.