Tenis
0

Đoković: Nevjerojatno, ali već sam pronašao formu

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Na impozantan način je novu tenisku godinu otvorio Novak Đoković. Srpski teniser, koji je u 2010. godini potpuno dominirao teniskim svijetom, osvojio je lakoćom i jaki ekshibicijski turnir u Abu Dhabiju.

S dva identična i uvjerljiva rezultata, sa po 6-2, 6-1, je u polufinalu pobijedio Rogera Federera, a potom i u finalu Davida Ferrera. Podsjetimo, prije toga je u prvom meču Abu Dhabija bio bolji i od francuskog tenisača Monfilsa, te je tako naznačio da bi i ove godine mogao biti nedodirljiv za cjelokupnu konkurenciju.

"Zapravo je nevjerojatno da sam ovako brzo pronašao formu. Iskreno, igrao sam odlično i već u prvim gemovima protiv Monfilsa sam osjetio da igram odlično, a kasnije je moj tenis bio još snažniji", rekao je Đoković koji će uskoro krenuti u obranu naslova pobjednika na prvom Grand Slam turniru godine, Australian Openu u Melbourneu.

"Sve je moguće, dakle, moguće je ponoviti prošlogodišnje rezultate, pa čak i biti bolji. To je moj cilj u ovoj 2012. godini, a s obzirom da sam se na ovom turniru, gdje su vam suparnici zapravo najbolji teniser svijeta, nahranio s mnogo samopouzdanja, mislim da sam na dobrom putu", kazao je Đoković.