Tenis
0

Đoković: Maštam o osvajanju Roland Garrosa

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Srbijanski teniser Novak Đoković još će jedan Grand Slam turnir, ovaj put Roland Garros, dočekati kao prvi igrač na svijetu i po tome papirnati favorit. No, u Parizu je situacija specifična.

Španac Rafael Nadal je na pariskoj zemlji uvijek prvi favorit, bez obzira na okolnosti, a ovom prilikom su ta dvojica tenisera postavljena u isti dio žrijeba, te bi mogli igrati već u polufinalu međusobni meč.

Podsjećamo da su prošle godine baš Nadal i Đoković igrali finale u Parizu, a Nadal je slavio s 3-1 u setovima nakon nedjeljnog prekida i nastavka finala u ponedjeljak.

"Iskreno, maštam o tome da osvajam Roland Garros. Uopće ne bježim od toga da mi je ovaj turnir u fokusu ove godine. To je jedini Grand Slam kojeg nisam osvojio i zato je prioritet. Ne, nije mi toliko bitno da postanem jedan od rijetkih u historiji koji je osvojio sva četiri Grand Slam turnira, koliko da se dokažem u Parizu do kraja", rekao je Đoković i dodao:

"Pobjeda protiv Nadala u finalu Monte Carla mi je dala dosta samopouzdanja. Njegovi porazi na zemlji su stvarno rijetki, tako da je to bila dobra najava. Istina, igrao sam slabije kasnije u Madridu i Rimu, ali sam nešto i naučio. Spreman sam", poručio je Đoković.