Tenis
0

Đoković i Isner u polufinalu Miamija

FENA
John Isner (Foto: EPA)
John Isner (Foto: EPA)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Španca Davida Ferrera sa 7:5, 7:5 i plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Miamiju, gdje će igrati protiv Amerikanca Johna Isnera.

Ferrer je bolje počeo meč i napravi brejk odmah u drugom gemu te poveo s 3:0, a potom 4.1. No, Đoković je tada zaigrao mnogo agresivnije i osvojio šest od narednih sedam gemova te poveo sa 1:0 u setovima.

Dobar tenis viđen je i u drugom setu u kojem je Đoković krenuo mnogo sigurnije i poveo s 3:1. Ferrer, koji je jučer proslavio 33. rođendan, nije se predavao, a u trenutku kada je Đoković pri rezultatu 5:4 servirao za meč, uspio je napraviti brejk i doći do izjednačenja.

Ipak, prvi nosilac mu nije dao još jednu šanse te je sa dva vezana gema došao do pobjede.

Đokovića očekuje meč za finale protiv Jonha Isnera.

"John je vjerovatno najbolji server kojeg trenutno imamo. Sa svojom visinom može pogoditi svaki ugao koji želi sa takvim servisom. Vjerovatno je ovdje veoma samouvjeren", kazao je Đoković.

Isner je obradovao domaće navijače pobjedom u polufinalu nad Japancem Keijem Nishikorijem sa 6:4, 6:3. Ukoliko osvoji trofej postat će prvi Amerikanac nakon Andyja Roddicka koji je u Miamiju osvojio trofej. No, svjestan je da mu je Đoković velika prepreka.

"Nemam šta izgubiti. On je najveći igrač na svijetu. Dobro sam igrao protiv njega prošle sedmice u Indian Wellsu i pobijedio me je tijesno u dva seta", kazao je Isner.

U drugom polufinalnom meču snage će odmjeriti Britanac Andy Murray i Čeh Tomas Berdych.