Tenis
18

Delić: Moramo dobro odigrati u Litvaniji

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Davis Cup reprezentacija BiH je sa 3:1 savladala Tursku u drugom kolu Druge grupe Euroafričke zone.

Kapiten naše reprezentacije Amer Delić bio je zadovoljan pobjedom, a nakon Džumhurovog meča protiv Ilhana je izjavio:

"Po rezultatu bi se dalo zaključiti da je Damir dobio lagano meč, no nije bilo tako. Bilo je momenata kada se moglo 'prevrnuti' na drugu stranu. Od Damira ćete uvijek dobiti jednu borbu. Nekad protiv protivnika, a nekad i protiv njega samoga, ali sve je dobro kad se dobro završi. Odlično je odigrao, istrčao je na neke lopte koje većina igrača na svijetu ne bi mogli stići", kaže Delić.

U trećem kolu protivnik našoj selekciji je Litvanija.

"Prošli put smo izgubili od njih kod kuće na sporijoj tvrdoj podlozi. Ne znamo koju će podlogu oni odabrati, ali bez obzira na to moramo dobro odigrati. Oni imaju odličnog igrača Berankisa koji je iskusan i on nas je sam pobijedio prošli put. Do nas je opet, imamo malo vremena da se pripremimo i nadam se da će momci biti zdravi za te mečeve", rekao je Delić koji je pohvalio organizaciju mečeva u Bihaću.

"Svaka čast za organizatore ovih mečeva i navijačima. Česstitam svima koji su učesstvovali u ovome, posebno momcima koji su spremali teren u 4 sata ujutro nakon one jučerašnje kiše. Nadam se da ćemo ponovo igrati ovdje", dodao je Delić.