Nakon 108 minuta igre
415

Del Potro pobijedio Đokovića u borbi za treće mjesto

Totalsport
Juan Martin del Potro (Foto: AFP)
Juan Martin del Potro (Foto: AFP)
Argentinac Juan Martin del Potro osvajač je bronzane medalje na olimpijskom teniskom turniru koji se igra u Wimbledonu. U borbi za treće mjesto, pobijedio je Srbijanca Novaka Đokovića 7-5, 6-4 nakon 108 minuta igre.

Po jedan break u svakom setu, u 11. gemu prvog i trećem gemu drugog seta, bili su dovoljni Argentincu za njegovu prvu olimpijsku medalju. Novak Đoković, koji je prije četiri godine u Pekingu osvojio broncu, ovoga puta je ostao bez ičega.

U prvom setu je Đoković propustio čak pet break-lopti, još jednu u drugom. Argentinac je cijeli meč držao servis, što je, dakako, bilo ključno za njegovu pobjedu.

Uspio se Del Potro i fizički i mentalno oporaviti od polufinalnog poraza sa 19-17 u trećem setu protiv Rogera Federera. Odigrao je meč na vrlo visokom nivou. Iako je Đoković imao više izravnih poena (28-21), teniser iz Tandila je bolje igrao najvažnije poene, pogotovo kada je spašavao break-lopte.

Del Potro je upisao drugu pobjedu protiv Đokovića u šestom ogledu. Ovo im je bio prvi ogleda na travi. Del Potro je Argentini donio prvu medalju na ovim igrama...

 OI, tenis (m), susret za treće mjesto:

Del Potro (8) – Đoković (2) 7-5, 6-4