Tenis
0

Del Potro i Berdych prvi polufinalisti ATP turnira u Dubaiju

Totalsport
Juan Martin del Potro (Foto: Arhiv/AFP)
Juan Martin del Potro (Foto: Arhiv/AFP)
Treći i četvrti nositelj ATP turnira u Dubaiju, Čeh Tomaš Berdych i Argentinac Juan Martin Del Potro, brzopotezno su pobijedili tokom četvrtka i izborili proboj u polufinale.

Berdych je za jedan sat i četiri minute pobijedio Dimitrija Tursunova sa 6-3, 6-2. U cijelom meču Berdych nije morao spašavati niti jednu break-loptu, što nije čudno jer je nakon prvog servisa osvojio 80 posto poena, a nakon drugog 77 posto. S druge strane, realizirao je tri od šest break-prilika.

Del Potro je sa 6-4, 6-2 pobijedio njemačkog kvalifikanta Daniela Brandsa. Odlični server Brands se dobro držao do 5-4 u prvom setu, kada je bezuspješno servirao za ostanak u prvom setu. Nakon breaka kod 5-4 u prvoj dionici, u drugom je setu Del Potro lako slomio kršnog Nijemca i plasirao se u polufinale.

U nastavku dana će preostala dva četvrtfinalna meča odigrati Đoković i Seppi, odnosno, Federer i Davidenko. Del Potro čeka pobjednika meča Đoković - Seppi, a Berdych će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Federer - Davidenko.

ATP Dubai, četvrtfinale:

Del Potro (4) - Brands 6-4, 6-2 Berdych (3) - Tursunov 6-3, 6-2