Nakon osvajanja US Opena
0

Del Potro burno dočekan u Buenos Airesu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
- Moj cilj je postati svjetski broj 1, ali bit će to dugagačak i težak put - rekao je Juan Martin Del Potro, peti svjetski teniser na novinarskoj konferenciji po slijetanju u Buenos Aires.

Dolazak osvajača US Opena u argentinskom glavnom gradu burno je pozdravilo nekoliko stotina navijača povicima “Ole, Ole” i “Del Pooo, Del Pooo”, onima kakvi su obično rezervirani za nogometne zvijezde.

Sjajno raspoloženi Del Potro po dolasku u Buenos Aires nije skidao osmijeh s lica, te je mirno odgovarao na pitanja novinara, pozirao fotoreporterima i potpisivao autograme navijačima.

Vrhunac Del Potrovog dočeka u Argentini očekuje se nešto kasnije u njegovom rodnom gradu Tandilu, smještenom oko 350 kilometara južno od Buenos Airesa i napučenom sa 100.000 stanovnika. Ondje će ga gradski čelnici imenovati “sportskim ambasadorom” i simbolično će mu dodijeliti ključeve grada.

Upitan da se prisjeti veličanstvene pobjede nad Federerom (3-6, 7-6 (5), 4-6, 7-6 (4), 6-2) i osvajanja svog prvog Grand Slam naslova, Del Potro je komentirao.

  • I dalje ništa ne razumijem. Nisam još imao vremana opustiti se. Namješten sam na “automatskog pilota” - rekao je 20-godišnji teniser, prvi argentinski igrač kojem je pošlo za rukom osvojiti US Open nakon Guillerma Villsa 1977. godine.

  • Bilo je kritičnih trenutaka kada sam mislio da ću izgubiti. Ali s druge strane mislio sam da nemam što izgubiti. Bio je to Federerov 21. Grand Slam finale, a moj prvi. Mislim da sam shvatio da mogu do pobjede tek u petom setu kada sam mu oduzeo servis.

Na kraju je Del Potro odgovorio i na pitanje hoće li ga ova pobjeda promijeniti.

  • Mislim da ova pobjeda neće promijeniti ono što jesam. Sada sam ispunio jedan svoj san, ali i dalje imam iste prijatelje i čvrsto sam nogama na zemlji. Također imam svog trenera i obitelj uza sebe.