Tenis
0

Davis Cup reprezentacija BiH uvjerena u pobjedu protiv Grčke

Piše: J. H.
Davis Cup reprezentacija BiH (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Davis Cup reprezentacija BiH u petak, subotu i nedjelju u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu igra mečeve prvog kola druge grupe euro-afričke zone protiv reprezentacije Grčke. Oba selektora vjeruju u pozitivan ishod.

George Kalovelonis, selektor Davis Cup reprezentacije Grčke, pohvalio je izabranike selektora Amera Delića koje je jučer imao priliku gledati na treningu.

"Mi smo prijatelji sa Bosancima i Hercegovcima i drago nam je što smo ovdje. Znamo da će ovaj meč biti veoma težak jer BiH ima dobre igrače. Došli smo da se borimo. Da nisam mislio da ne možemo pobijediti, ne bismo ni dolazili", kazao je selektor Grčke Kalovelonis.

Posebno je pohvalio Damira Džumhura čiji ga rezultat na Australian Openu nije iznenadio.

Delić kaže da su reprezentativci spremni za mečeve i da su u toku specifične pripreme. Dodao je da su Grci iskusna reprezentacija i da treba biti oprezan.

"Mi smo favorit na papiru što stvara dodatni pritisak. Zaslužili smo da budemo favoriti, ali Davis Cup je različit od individualnih turnira", kazao je bh. selektor.

On očekuje da će tokom tri dana dvorana biti puna.

Damir Džumur osvrnuo se na podlogu za koju je kazao da neće biti lako igrati na njoj.

"Možda nemamo servere kao što su Karlović ili Isner, ali ne bi trebalo biti većih problema ako bude onako kako priželjkujemo", kazao je najbolji bh. teniser.

Iako je iz Australije došao iscrpljen, Džumhur se osjeća odlično.

"Igrati za državu nikad mi nije teško palo i igrat ću sve mečeve ako bude potrebno. Sa Mirzom Bašićem će nam biit lakše ove godine i svi ćemo dati sve od sebe", kazao je Džumhur.

Selektor Delić je dodao da mnogo rade na timskoj igri i što boljoj međusobnoj saradnji među reprezentativcima.

Žrijeb parova i satnica mečeva bit će poznata sutra nakon 12:00 sati za kada je zakazan žrijeb u Olimpijskoj dvorani Zetra.