Tenis
0

Davis Cup: Murray donio Britancima Svjetsku grupu

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Davis Cup reprezentacija Velike Britanije igrat će iduće godine u Svjetskoj grupi nakon što je u prvom nedjeljnom meču Andy Murray pobijedio Ivana Dodiga sa 6-4, 6-2, 6-4.

Treći teniser svijeta tako je svojoj reprezentaciji donio dva boda bez da je izgubio set na zemlji u Umagu. No, u nedjelju je Dodig bio ravnopravan suparnik tokom velikog dijela meča.

U prvih set i pol Dodig je igrao odlično, ali ga je prilično slomilo kada kod 3-2 za Murrayja u drugom setu nije iskoristio dvije break-lopte. Poslije toga je Murray nanizao pet gemova, te je u tom trenutku imao 6-4, 6-2, 2-0.

I sve do posljednje gema Murray je čvrsto držao svoj servis kada je atmosfera buknula. Dodig je na servis Škota imao 0-15 i 15-30, a kod 30-30 je odlično prošao Murrayja na mreži, ali je sudija njegovu lopticu okarakterizirao kao milimetrima u autu. Dodig se pobunio, kao i publika, no promjene nije bilo, a Murray je dobio idući poen za konačno slavlje. Mogao se dogoditi break, ali se dogodio - kraj meča za 3-1 Velike Britanije.

Meč je trajao dva sata i dvadeset minuta. Murray je imao sedam break-prilika i iskoristio ih pet, dok je Dodig napravio jedan break od tri šanse.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku grupu (treći dan):

Hrvatska - Velika Britanija 1-3 Dodig - Murray 4-6, 2-6, 4-6