Tenis
0

Davis Cup: Češka iskoristila neigranje Đokovića i povela s 2-1

Totalsport
Teniska Davis Cup reprezentacija Češke povela je u finalu u Beogradu s 2-1 nakon igre parova, te ju sad još jedna jedina pobjeda dijeli od odbrane naslova prvaka.

Tomaš Berdych i Radek Štepanek lakoćom su se obračunali protiv Nenada Zimonjića i Ilije Bozoljca. Nakon dva sata i 12 minuta igre bilo je 6-2, 6-4, 7-6(4) za češku kombinaciju, koja je pritom bila suočena samo s jednom break loptom. Na servisu Zimonjića i Bozoljca je realizirala tri od šest prilika, te je svojoj reprezentaciji donijela vjerojatno i ključan bod u ovome finalu.

Naime, u nedjelju će na teren najprije Đoković i Berdych, a u tom je meču za očekivati da će svjetski broj 2 slaviti i poravnati rezultat na 2-2. Nakon toga će na teren Štepanek i  vrlo vjerojatno Dušan Lajović, zamjena za povrijeđenog Janka Tipsarevića.

Recimo i da je srbijanski selektor Bogdan Obradović pomalo iznenadio s parskom kombinacijom. Bilo je logičnije postaviti Đokovića u par sa Zimonjićem, jer su njih dvojica prije tri godine, kada je Srbija osvojila naslov, uzela barem set ovoj češkoj kombinaciji, dok su Bozoljac i Zimonjić prošle godine poraženi s identičnim rezultatom.

 Davis Cup, finale, parovi:

Zimonjić/Bozoljac – Berdych/Štepanek 2-6, 4-6, 6-7(4)

Češka vodi s 2-1