Tenis
0

Davis Cup: Britanci poveli s 2:1 protiv Hrvatske

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija poražena je u igri parova od Velike Britanije, te će sa zaostatkom 2:1 krenuti u posljednji dan dvoboja u Umagu, koji odlučuje o ostanku u Svjetskoj skupini.

Ivan Dodig i Mate Pavić nisu uspjeli u potpunosti parirati Andyju Murrayju i Colinu Flemingu, britanskom paru koji je jednostavno danas (subota) bio bolji. Murray i Fleming su nakon dva sata i 41 minute igre slavili sa 6:3, 6:2, 6:7(6), 6:1, čime su Velikoj Britaniji donijeli drugi bod.

Britanci su lakoćom dolazili do break prilika, a potom i breakova, u prva dva seta, a potom su u dva navrata imali break viška i u trećem setu. Međutim, Pavić i Dodig se se oba puta vratili, odveli set u tie-break, spasili pritom jednu meč-loptu, te osvojenim setom ostavili nadu u veliki preokret.

Nada Hrvata je ugašena nakon 15-ak minuta igre u četvrtom setu, u kojem su Dodig i Pavić uzeli svega jedan gem. Ukupno gledajući Murray i Fleming su čak sedam puta oduzimali početni udarac hrvatskom paru, dok su Dodig i Pavić svega dva puta, iz tri pokušaja, uspjeli breaknuti britanski dvojac.

U nedjelju će tako Andy Murray, s početkom u 11 sati, imati priliku osigurati Velikoj Britaniji ostanak u Svjetskoj skupini u meču protiv prvog hrvatskog reketa - Ivana Dodiga. Podsjetimo, Marina Čilića i dalje nema zbog navodnog dopinškog slučaja.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Hrvatska – Velika Britanija 1:2

Dodig/Pavić – Murray/Fleming 3:6, 2:6, 7:6(6), 1:6