ATP Doha
0

Davidenko razbio Ferrera za finale s Gasquetom

Totalsport
Nikolaj Davidenko (Foto: AFP)
Nikolaj Davidenko (Foto: AFP)
Ruski 31-godišnji teniser Nikolaj Davidenko se očigledno odlično spremio za novu tenisku godinu, pa je tako dospio sve do finala ATP turnira u Dohi...

U polufinalnom je meču Davidenko razbio petog igrača na svijetu, Španca Davida Ferrera, što rijetkima uspijeva u posljednje vrijeme. Dobio je Rus meč sa 6-2, 6-3 i to nakon što je izgubio samo šest poena na vlastiti servis.

Činio je Davidenko od Ferrera što je poželio, pa je tako na kraju osvojio čak 24 poena više u meču (59-35). Meč je trajao samo jedan sat i četiri minute, a Davidenko je ukupno realizirao četiri od čak 11 break-prilika.

Davidenko će u subotu loviti 22. ATP krunu u karijeri, a u borbi za naslov će mu preko puta stajati Francuz Richard Gasquet, inače drugi nositelj u Dohi. Gasquet je sa 7-5, 7-5 pobijedio igrača uz kvalifikacija, Nijemca Daniela Brandsa.

Na početku meča je Brands bio opasniji i više je prijetio Gasquetu, ali niti jednu od tri break-prilike nije iskoristio. Potom je bivao sve manje opasan po Francuza, te se isključivo spašavao na vlastitom servisu. Ipak, u oba je seta posustajao na samom kraju i na kraju zaključio nastup u polufinalu.

ATP Doha, polufinale:

Davidenko - Ferrer (1) 6-2, 6-3 Gasquet (2) - Brands 7-5, 7-5