Tenis
22

Damir Džumhur u Zenici predvodi bh. tim protiv Poljske

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Gradska arena u Zenici bit će domaćin narednog susreta najboljih tenisera Bosne i Hercegovine protiv reprezentacije Poljske, koji će odigrati od 3. do 5. februara 2017. godine.

Upravni odbor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku o domaćinstvu meča prvog kola Davis Cupa, i nakon odlično organiziranog meča protiv Tunisa, ponovno se opredijelio za Zenicu.

Selekciju Bosne i Hercegovine će prema najavama predvoditi trenutno najbolji bh igrač Damir Džumhur, a pored njega u sastavu bi trebali biti Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

"Naša selekcija se prvi put plasirala u Prvu grupu Euro-afričke zone i s ponosom možemo kazati da će Zenica biti domaćin našim najboljim teniserima u ovom historijskom meču. Nakon Tunisa dobili smo sve pohvale i najviše ocjene za organizaciju tog meča, i kao nagrada za sve to ukazano nam je povjerenje od Upravnog odbora saveza za organizaciju meča s Poljskom. Iako će ovaj meč od nas zahtijevati viši stepen angažiranja svih materijalnih i kadrovskih resursa, nema sumnje da ćemo i ovaj ispit polažiti s najvišom mogućom ocjenom", kazao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović.

Prema najavama nastupiti će najbolji teniseri Bosne i Hercegovine i Poljske, a za sutra, petak 2.decembra, najavljeno je službeno potpisivanje ugovora o domaćinstvu ovog meča, koji će potpisati direktor Arene Feđa Jovanović i direktor Davis Cup selekcije BiH Senad Hadžimešić.