Tenis
0

Damir Džumhur trenirao u Kiseljaku

Klix.ba
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je posjetio teniski turnir u Kiseljaku.

Damir je nekoliko godina bio sudionik ovog međunarodnog turnira, a prije tri godine i pobjednik, stoga je i ove godine odlučio podržati napore koje ulaže teniski klub Elliptic na čelu s direktorom turnira Robertom Biletićem.

Nakon plasmana u treće kolo Roland Garrosa te historijskog uspjeha za bh. tenis, Damir nije zaboravio ni svoje kolege u Bosni i Hercegovini. Od 32 igrača koja su prošla u glavni dio turnira "Sarajevski kiseljak open 2015." od bh. predstavnika za 18 ATP bodova još se bore Marino Alpeza i Nerman Fatić.

Džumhur je s ocem u Kiseljak došao direktno iz Pariza te na teniskim terenima Eliptica odradio trening s mladim igračem iz Hrvatske Domagojem Bilješkom.

"Iz Kiseljaka nosim lijepe uspomene jer su ovaj turnir i njegov direktor Robert Biletić značajno pomogli početku moje karijere, stoga mi je drago da svojim dolaskom mogu pomoći njegovoj promociji", kazao je Džumhur i dodao: "Prošlotsedmično iskustvo na Roland Garossu mi je bilo zaista odlično kao i igrati sa po meni najboljim igračem svih vremena Rogerom Federerom".

Damir je strpljivo davao autograme i fotografisao se sa znatiželjnim posjetiteljima a za kraj je uputio poruku i svojim kolegama rekavši da zna kako je naporan trud i rad potreban za uspjeh u ovom sportu, ali da ne smiju odustajati nego jednostavno ići naprijed.

Inače, danas je nastavljen glavni dio turnira "Sarajevski kiseljak open 2015.", neki od mečeva mogu se pratiti i uživo putem web stranice.