Marija Šarapova
0

'Da sam mentalno slaba ispijala bih koktele'

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Ruskinja Marija Šarapova, nekad najbolja teniserka svijeta, odigrala je danas (ponedjeljak) u prvom kolu Roland Garrosa prvi meč na jednom Grand Slam turniru nakon poraza u drugom kolu Wimbledona prošle godine.

Dvanaest mjeseci nakon što je na Roland Garrosu nastupila kao prva teniserka WTA ljestvice, Šarapova je protiv Anastasije Jakimove nastupila kao 102. tenisačica svijeta, pozicije uvjetovane njenim devetomjesečnim izostankom iz svijeta tenisa radi ozljede desnog ramena.

I pobijedila je Šarapova Jakimovu 3-6, 6-1, 6-2 i plasirala se u drugo kolo gdje ju čeka sunarodnjakinja i 11. nositeljica Nadja Petrova.

Nakon meča Šarapova je blistala od sreće.

  • Da sam mentalno slaba osoba ne bih bila ovdje danas. Ispijala bih Pina Colade na nekom otoku. Ali drago mi mi je da jesam ovdje. Nema bolje osjećaja nego kada vam na terenu prozovu ime i kada imate priliku boriti se za pobjedu – rekla je Šarapova.

  • Prvi put u karijeri mi se dogodilo da nisam mogla trenirati i igrati tako dugo. Mislim da je proteklo barem tri mjeseca kako uopće nisam dotakla reket. Puno sam puta pomislila sada ću se vratiti, pa za par tjedana, ali se taj povratak uvijek odgađao – dodala je Ruskinja, koja je ipak u svojem izbivanju s teniskih terena naučila uživati u nekim drugim stvarima.

  • Imala sam priliku voditi normalan život, a mislim da kada ste na putu 11 mjeseci na godinu, nemate vremena uživati u malim stvarima u životu, a prvenstveno družiti se s obitelji.

Na kraju je Šarapova otkrila i svoja očekivanja od Roland Garrosa.

  • Da budem iskrena, nemam nikakva očekivanja. Mislim da po prvi put u svojoj karijeri mogu reći da nemam očekivanja i nemam pojma kako će sve završiti.