Antwerpen
0

Clijsters u oproštajnom meču bolja od Venus Williams

Totalsport
Kim Clijsters (Foto: AFP)
Kim Clijsters (Foto: AFP)
Bivša najbolja teniserka svijeta Kim Clijsters (29) odigrala je u Antwerpenu svoj oproštajni meč protiv Amerikanke Venus Williams i na taj način i službeno okončala veliku karijeru.

Belgijka je protiv dugogodišnje rivalke pobijedila u Sports Palaceu sa 6-3, 6-3 pred 13.000 navijača, među kojima su bili belgijski princ Philippe i prinzeca Mathilde.

Bio je to susret u kojem je konačan rezultat bio u drugom planu, a Clijsters je u njemu prezentirala neke poteze koje su je proslavile tokom karijere.

Posljednji natjecateljski meč u karijeri Clijsters je odigrala na ovogodišnjem US Openu u augustu. U penziju je otišla s omjerom od 523 pobjede i 127 poraza u pojedinačnoj konkurenciji i 41 osvojenim naslovom, uključujući i tri naslova na US Openu (2005., 2009., 2010.) i jedan na Australian Openu (2011.). Na svjetskom broju 1 provela je ukupno 20 sedmica.

Protiv starije sestre Williams na WTA Touru je ukupno igrala 13 puta i pritom ostvarila sedam pobjeda. Pobijedila ju je ujedno na putu do dva posljednja naslova na US Openu.